Добредојдовте во турнирската база на податоци на chess-results.com

Chess-Results.com е моќен и посветен сервер само за chess-results.

Архивата на турнири на chess-results.com содржи повеќе од 90.000 турнири од целиот свет, од клупски турнири од Европски шампионати и шаховски Олимпијади. Ова е овозможено од програмот на Swiss-Manager, од административните програми за шаховски натпреварувања, кои соработуваат многу тесно со chess-results.com.

Барај турнир

Овде можете да побарате турнир и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel конечните резултати, парувањата во колата, табели со партии и др.

Барај играч

Овде можете да ги пронајдите сите турнири каде играчот играл и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel сите детали за играчот и турнирите.

Барај партија

Овде можете да ги пребарате партиите и да ги погледате online или да ги презевмете во PGN формат.

Контакт

За прашања, предлози и критики Ве молиме да ми пратите (Heinz Herzog) E-mail на :
contact@chess-results.com (Please in English or German)

Избор на турнир

Сортирај спрема

Бр.ТурнирФЕД.знамепоследно ажурирање
12° TORNEO POR EQUIPOS MIXTO - DAMAS DEL AJEDREZ ARG
1 Минути
2Elite Correspondence Chess Club Tournament #2 ZZZ
3 Минути
3TURNAMAN MAS SOLIKUL CUP 2 BANGSRI JEPARA INA
5 Минути
4"FIDE Online Olympiad 2020" Mongolian Qualifiers OPEN MGL
21 Минути
5UP Express ARG
23 Минути
6CLASIFICATORIA COPA PERU PER
26 Минути
7Torneo elección de refuerzos U20 CRC
28 Минути
8"FIDE Online Olympiad 2020" Mongolian Qualifiers WOMEN MGL
29 Минути
9GIẢI VÔ ĐỊCH CỜ VUA TRẺ TOÀN QUỐC 2020 TỔNG HỢP SỐ LƯỢNG THAM DỰ VIE
35 Минути
103ª LIGA LICHESS PRO - SUB1800 ARG
36 Минути
11CAMPEONATO PERNAMBUCANO BULLET 2020 - ON LINE BRA
52 Минути
12MS TEAMS 2020 FESMAX TORNEIO DE XADREZ RÁPIDO ON-LINE POR EQUIPES BRA
1 Часови 6 мин.
13Giải cờ vua Đường đến đỉnh vinh quang lần 8 VIE
1 Часови 21 мин.
14Arabian Karpov Cup Online U16 TUN
1 Часови 28 мин.
15I Torneio Online, Temático em Consulta por Equipes - NXN 2020 BRA
1 Часови 39 мин.
16Giải Cờ vua Captain Chess Hà Đông mở rộng tháng 7 năm 2020 VIE
1 Часови 45 мин.
17I Aberto Xadrez Forte - 11 de Julho de 2020 - Lichess.org - R$ 2.000,00 EM PREMIAÇÃO BRA
1 Часови 51 мин.
18Abierto Parque Rivadavia en Lichess ARG
1 Часови 59 мин.
19Interclubes Online Serie B URU
2 Часови 18 мин.
20TORRE BLANCA - Torneo de Invierno Viernes ARG
2 Часови 31 мин.
21TORRE BLANCA - Torneo Sub 1700 Online ARG
2 Часови 33 мин.
22GIẢI VÔ ĐỊCH CỜ TƯỚNG TRẺ TOÀN QUỐC 2020 TỔNG HỢP SỐ LƯỢNG THAM DỰ VIE
2 Часови 49 мин.
232º Copa Distanciamiento Social ARG
2 Часови 55 мин.
243rd Annual Queen City of the Prairie Open & Fort Worth Championship USA
3 Часови 4 мин.
25I NORDESTÃO FEMININO DE XADREZ ONLINE * Tem como objetivo incentivar e movimentar o Xadrez Feminino no Nordeste. BRA
3 Часови 6 мин.
26II Torneo Mayan Mex MEX
3 Часови 9 мин.
27Torneo Online Apertura Blitz 64 CRC
3 Часови 18 мин.
28I Torneo Memorial de Ajedrez Sub 14 ESP
3 Часови 33 мин.
29I Torneo Memorial de Ajedrez Sub 12 ESP
3 Часови 33 мин.
30I Torneo Memorial de Ajedrez Sub 8 ESP
3 Часови 34 мин.
31I Torneo Memorial de Ajedrez Sub 16 ESP
3 Часови 35 мин.
32I Torneo Memorial de Ajedrez Sub 10 ESP
3 Часови 42 мин.
33I GRAN TORNEO AJEDREZ ONLINE SUB 2300 - "IN MEMORIAM DR. TOMAS ZAMORA ARMENTA" 800 SOLES EN PREMIOS - SÁBADO 25 DE JULIO 7:00 P.M. PER
3 Часови 50 мин.
34Abierto Grafica Yael - Torre Blanca (online) - Domingo 12 de julio 2020 - 2 plazas al cerrado de MIs ARG
3 Часови 54 мин.
35XVI Отрытый шахматный фестиваль "Город у моря". Блицтурнир В1. RUS
3 Часови 56 мин.
36GIẢI CỜ VUA THIẾU NIÊN, NHI ĐỒNG HỌC SINH HUYỆN VĨNH CỬU 2020 NỮ 14 - 15 VIE
4 Часови 8 мин.
37GIẢI CỜ VUA THIẾU NIÊN, NHI ĐỒNG HỌC SINH HUYỆN VĨNH CỬU 2020 NỮ 12 - 13 VIE
4 Часови 9 мин.
38GIẢI CỜ VUA THIẾU NIÊN, NHI ĐỒNG HỌC SINH HUYỆN VĨNH CỬU 2020 NU 10 - 11 VIE
4 Часови 10 мин.
39GIẢI CỜ VUA THIẾU NIÊN, NHI ĐỒNG HỌC SINH HUYỆN VĨNH CỬU 2020 NỮ 7 - 9 VIE
4 Часови 11 мин.
401st Online Scottish Championships SCO
4 Часови 30 мин.
411st Online U1800 Scottish Championships SCO
4 Часови 31 мин.
421st Online U1500 Scottish Championships SCO
4 Часови 31 мин.
431st Online Weekend Open SCO
4 Часови 32 мин.
44IV Torneo de Ajedrez Copa Corona Sub 2100 PER
5 Часови 6 мин.
45Četrtkov cug v Domnu - 17 SLO
5 Часови 10 мин.
46JAQUE MATE - Lichess / Abierto de los Viernes ARG
5 Часови 17 мин.
47XXX Obert Internacional de La Pobla de Lillet (Grup B) CAT
5 Часови 20 мин.
48Candidates 2020 85th Malta Chess Championship MLT
5 Часови 36 мин.
49XVI.-Baranya-Sakkverseny-Thermal Hotel HUN
5 Часови 41 мин.
502.ª Liga da Maia, Jul 2020 POR
5 Часови 41 мин.
Сервер на Chess-Tournament-Results © 2006-2020 Heinz Herzog, CMS-Version 24.05.2020 09:15
PixFuture exclusive partner, masthead,